Οδηγίες για την χρήση των λιπαντικών

Οδηγίες για τη σωστή χρήση των λιπαντικών:

Το λιπαντικό είναι ένα από τα πιο χρήσιμα σεξουαλικά αξεσουάρ. Ωστόσο, για πολλούς λόγους που σχετίζονται με ταμπού, συχνά δεν χρησιμοποιείται επαρκώς.

Το σωστό λιπαντικό μπορεί να αλλάξει εντελώς τη σεξουαλική σας ζωή μειώνοντας την τριβή, αυξάνοντας την ευκολία και μερικές φορές την ευαισθησία.

Στην πραγματικότητα, ίσως βρείτε το σεξ με ένα εηατομικευμένο λιπαντικό να είναι πολύ πιο ευχάριστο από το σεξ χωρίς αυτό. Η χρήση λιπαντικού δεν είναι δύσκολη, απλά πρέπει να γνωρίζετε μερικά πράγματα για να το αξιοποιήσετε στο έπακρο. Βρείτε το καλύτερο λιπαντικό για το είδος του σεξ που σας αρέσει.

Η χρήση του λιπαντικού είναι το εύκολο κομμάτι, η επιλογή του σωστού λιπαντικού είναι η πραγματική πρόκληση.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές:

-Εάν είστε επιρρεπή σε μολύνσεις , αποφύγετε τα λιπαντικά σιλικόνης και τα λιπαντικά που περιέχουν γλυκερίνη.

-Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, αλλεργίες ή άλλες χημικές ευαισθησίες, αποφύγετε οτι,δήποτε με την ένδειξη "paraben" στην ετικέτα.

-Τα παχύτερα λιπαντικά όπως αυτά της σιλικόνης είναι ευκολότερα για χρήση σε παιχνίδια (toys) αλλά και πρωκτικό παιχνίδι.

-Μην χρησιμοποιείτε λιπαντικά σιλικόνης με παιχνίδια σιλικόνης, θα τα σπάσουν ή θα τα αλλοιώσουν.

-Μην χρησιμοποιείτε λιπαντικά με βάση το λάδι, με προφυλακτικά γιατί πιθανότατα θα σπάσουν. Αν δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, πηγαίνετε σε ένα κατάστημα sex shop με εξειδίκευση όπως το KinkQueer.gr και συζητήστε το τι είναι καλύτερο για τις συγκεκριμένες σας επιλογές. Ξεκινήστε με μια μικρή φιάλη ή δείγματα συσκευασίας και δοκιμάστε τα στους καρπούς και στο εσωτερικό των μηρών σας, εάν σας ανησυχούν οι αλλεργίες.

Πρώτη φορά με λιπαντικό

Λίγο λιπαντικό πηγαίνει τη διάρκεια του παιχνιδιού πολύ μακριά χρονικά, ξεκινήστε την εφαρμογή του λιπαντικού απο την αρχή του σεξ. Αν χρησιμοποιείτε τα δάχτυλά σας και τα χέρια σας, βάλτε μια μικρή ποσότητα στα δάχτυλά σας ή στην παλάμη του χεριού σας και τρίψτε τα χέρια σας για να τα θερμάνετε. Τώρα αγγίξτε την περιοχή στην οποία σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το λιπαντικό. Δώστε προσοχή στο πώς έχει διαφορετική αισθηση το δέρμα από το να αγγίζετε χωρίς λιπαντικό. Αν χρησιμοποιείτε λιπαντικά με βάση το νερό, δείτε πόσο χρόνο χρειάζεται για να στεγνώσουν - θα θελήσετε να μάθετε περίπου το χρόνο που χρειάζεται για να εφαρμόσετε ξανά.

Πού και πως το βάζεις;

Πρέπει να τοποθετήσετε λιπαντικό τόσο στο σώμα σας όσο και σε οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιείτε. Τα δάχτυλα, τα ερωτικά παιχνίδια ή τα μέρη του σώματος του άλλου/άλλων ατόμων συπεριλαμβάνονται εδώ. Μόνο η λίπανση ενός ατόμου/παιχνιδιού θα λειτουργήσει, αλλά όχι τόσο καλά αν όλα έχουν λίγη ποσότητα λιπαντικού πάνω τους.

Εάν χρησιμοποιείτε το λιπαντικό για συνουσία, προχωρήστε και βάλτε κάποια ποσότητα και στον εαυτό σας. Αυτό είναι απαραίτητο για την πρωκτική επαφή, αλλά ισχύει και για την κολπική επαφή.

Ελέγξτε την ημερομηνία λήξης!

Το λιπαντικό εξαντλείται και έχει ημερομηνία λήξης - είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ημερομηνία αναφέρεται στη διάρκεια ζωής του λιπαντικού που δεν έχει ανοιχτεί. Τα περισσότερα λιπαντικά χάνουν την αποτελεσματικότητά τους μετά από λίγο, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων των σκευασμάτων που έχουν αντιβακτηριακά συστατικά (toy cleaners), οπότε αν είναι παλιά, είναι πιθανό ότι η χρήση τους θα μπορούσε να οδηγήσει μέχρι και σε μόλυνση. Εάν αμφιβάλλετε, μην το ρισκάρετε και ανανεώστε τη συλλογή σας.

Τι γίνεται στο πρωκτικό παιχνίδι όμως;

Εάν υπάρχει κάποιο είδος πρωκτικής διείσδυσης, θα πρέπει να εμπλέκεται οπωσδήποτε το λιπαντικό. Ο πρωκτός δεν δημιουργεί το δικό του λιπαντικό όπως ο κόλπος, και με τη χρήση λιπαντικού μειώνετε τον κίνδυνο θλάσης των πιο ευαίσθητων ιστών . Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα παχύτερο λιπαντικό για το πρωκτικό σεξ. Συνίσταται η συχνή χρήση και η διατήρηση της λίπανσης σε όλη τη διάρκεια της πράξης. Χρησιμοποιείτε λιπαντικά απευαισθητοποίησης για το πρωκτικό σεξ πάντα με προσοχή, χρειάζεται εμπειρία και σαφή όρια. Πάνω απ 'όλα, ακούστε το σώμα σας.

Θα λερώσει το λιπαντικό τα σεντόνια μου;

Τα περισσότερα λιπαντικά με βάση το νερό δεν θα λεκιάσουν σεντόνια και μαξιλάρια, αλλά αυτό δεν αποτελεί εγγύηση. Έτσι συνιστούμε να το χρησιμοποιήστε με προσοχή (ή με μεγάλη πετσέτα) επάνω στα αγαπημένα σας σεντόνια. Πολλά λιπαντικά με βάση τη σιλικόνη και το λάδι θα λεκιάσουν σίγουρα, αλλά ορισμένες εταιρείες προσφέρουν συμβουλές για το πώς να φύγουν οι λεκέδες από τα σκεπάσματα σας.

Comments

Leave your comment

Επάνω